Byens Bilsyn Silkeborg - Bilsyn & Rustbeskyttelse

Kontakt

Nord: +45 22795573
Syd: +45 28681719

Undervognsbehandling

 

Hos PAVA Bilsyn Silkeborg og Virklund har vi stor erfaring med undervognsbehandling. Vi undervognsbehandler kun med de bedste produkter på markedet, og vores dygtige og erfarne personale sikrer dig, at du både du og din bil får den bedste behandling.


Hos PAVA Bilsyn Silkeborg og Virklund tilbyder vi tre typer undervognsbehandling. Det kan være svært at vælge, hvad der passer bedst til dit og din bils behov. Vores erfarne personale hjælper dig gerne med at finde frem til, hvilke undervognsbehandling der passer bedst. Uanset om bilen ikke tidligere har været rustbeskyttet er det aldrig for sent! PAVA har siden 1974 produceret de bedste rustbeskyttelsesprodukter, og i kombination med vores behandlinger, som er blandt markedets absolut bedste, sikrer en PAVA behandling længere levetid og en at bilen bibeholder mere af sin værdi.

Nedenfor kan du læse om de forskellige undervognsbehandlinger, som vi tilbyder hos PAVA Bilsyn Silkeborg og Virklund. 

PAVA Kompletbehandling

Få en grundig og effektiv PAVA rustbehandling af bilen: undervogn, hjulkasser, hulrum og døre. En kompletbehandling er den mest almindelige rustbehandling til biler brugt til almen kørsel.

For at opnå Levetidsgaranti skal biler op til 36 måneder have denne behandling som 1. gangs behandling. Samtidig anbefales denne type behandling ved genbehandling i tilfælde af opstået slid.


Sådan rustbehandler vi din bil

Vi gennemgår bilen og karosseriets tilstand, inden vi kontrollerer for lakskader. Det erfarne personale hos PAVA Bilsyn Silkeborg og Virklund klargør bilen, dækker af, afmonterer hjul, inderskærme, bundplader, gummipropper. Herved kan vi garantere den optimale effekt af en PAVA Kompletbehandling.

Herefter vasker, afrenser, tørrer og lakbeskytter vi bilen. Der bores huller, hvis det er nødvendigt, for at nå ud i alle hulrum. Først nu er bilen klargjort og er klar til at få sprøjtet et af PAVAs penetrerende rustbeskyttelsesprodukter ind i alle hulrum så som vanger, paneler, klapper og døre.

Dernæst behandler vi bilens undervogn med et af PAVAs slidstærke rustbeskyttelsesprodukter, der forlænger behandlingens effekt. Til sidst propper vi sprøjtehullerne til med gummipropper gennemvædet med rustbeskyttelse, vasker og tørrer din bil både indvendigt og udvendigt, så den er klar til at blive afhentet igen.

PAVA Vedligeholdelsesbehandling

Få denne behandling og få effektiv PAVA rustbeskyttelse af din bils undervogn, hulrum og inderskærme. Behandlingen er skræddersyet til bilen, der tidligere er blevet rustbeskyttet – gerne gentagne gange inden for en 2-3 årig periode. Derudover er behandlingen egnet til bilen med et begrænset kilometerantal, og som fremstår i god, vedligeholdt stand. Når du jævnligt vælger en PAVA Vedligeholdelsesbehandling, så er rust på bilen ikke noget, du skal bekymre dig om.

Rust på bilen er fortid med PAVA

Det kan være svært at undgå rust på bilen, men med PAVA’s vedligeholdelsesbehandling har du de bedste forudsætninger. Når vi behandler din bil mod rust afmonterer vi bundpladerne og inderskærmene løsnes de steder, hvor det er nødvendigt. På den måde sikrer vi, at rustbeskyttelsen kan nå ud til alle hulrum på bilen.

Alle hulrum behandles omhyggeligt, og undervognen rustbeskyttes de steder, hvor det tidligere produkt er slidt af. Til sidst propper vi sprøjtehullerne til med gummipropper med rustbeskyttelse på, vasker og tørrer din bil indvendigt og udvendigt – og så er bilen klar til at blive afhentet igen. På den måde sikrer du dig bedst mod rustangreb, og din bil vil have en længere levetid som følge heraf.

PAVA Specialbehandling – rustbeskyttelse til din bil

PAVA Specialbehandling er rustbeskyttelse som et specifikt udviklet til førstegangsbeskyttelse af biler i alderen 3-5, samt biler med meget overfladerust.

PAVA Specialbehandling er perfekt til dig, der ikke tidligere har brugt rustbeskyttelse til din 3-5 årige gamle bil. Derudover er Specialbehandlingen udviklet til biler med meget overfladerust og til biler, hvor der tidligere er påsprøjtet materiale eller PVC. Specialbehandlingen henvender sig desuden til biler, hvor rusten er begyndt at løsne sig. I disse tilfælde er det nemlig muligt at hæmme det igangværende rustangreb med en grundig og effektiv PAVA rustbeskyttelse, så bilens levetid forlænges væsentligt.

Sådan specialbehandler vi din bil

Inden vi kontrollerer for lakskader gennemgår vi bilens og karosseriets tilstand. Dernæst klargør vi bilen, dækker af, afmonterer hjul, inderskærme, bundplader og gummipropper. På den måde sikrer vi den optimale effekt af PAVA Specialbehandling.

Vi sørger desuden for at vaske, afrense, tørre og lakbeskytte bilen, og vi fjerner evt. tidligere rustbeskyttelse eller løsnet PVC. Hvis vi vurderer at det er nødvendigt bores der huller for at nå ud til alle hulrum. Nu er bilen klargjort og klar til at få sprøjtet PAVA’s gennemtrægende rustbeskyttelsesprodukter ind i alle hulrum såsom vanger, paneler, klapper og døre samt på skærme og undervogn. Når den første PAVA Specialbehandling er tør genbehandles hjulkasser og undervogn med et af PAVA’s slidstærke rustbeskyttelsesprodukter, som forlænger behandlingens effekt.

Til sidst propper vi sprøjtehullerne til med gummipropper, som er blevet gennemvædet med rustbeskyttelse. Herefter vasker og tørrer vi din bil både indvendig tog udvendigt, så den er klar til at blive afhentet igen.

Hvorfor undervognsbehandling?

Er du i tvivl om, hvorfor undervognsbehandling er en god idé? Biler ruster – især i Danmark. Det skyldes den høje luftfugtighed i kombination med skiftende temperaturer, der tilsammen fremmer dannelsen af rust på din bil. Specielt i vinterhalvåret, hvor vejene saltes, er din bil i risiko. 

Hvordan fungerer en undervognsbehandling?

En undervognsbehandling er en kompleks proces, som sker efter en helt bestemt og trinvis fremgangsmåde. Vi sørger altid for at beskytte din bil både inden og efter behandlingen. Alle undervognsbehandlingens trin er vigtige for, at at opnå det ønskede resultat.

Alle medarbejdere hos både PAVA Bilsyn Silkeborg og Virklund er uddannede og har specialviden om rust. Vi er altså eksperter på området, og vi ved, hvad vi laver. Derfor er du også sikret at din bil er i trygge hænder, når du vælger at få den undervognsbehandlet hos os.

Undrer du dig over, hvordan vi undervognsbehandler din bil? Så kan du følge med på nedenstående link, hvor vi trin for trin forklarer processen bag en komplet rustbeskyttelse og undervognsbehandling hos PAVA Bilsyn Silkeborg og Virklund:

Skal biler så kun undervognsbehandles i vinterhalvåret?

Det korte svar er nej. I sommerhalvåret oplever vi ofte høj luftfugtighed. Den varme luft kan indeholde væsentligt mere vand end kold luft, og når temperaturen falder fortsætter fugtigheden, og alle tilgængelige steder bliver fugtige. Derfor ruster din bil altså ikke kun i vinterhalvåret, men derimod gennem hele året.

Jeg har købt ny bil – skal den undervognsbehandles?

De fleste nye biler har fået en undervognsbehandling med rustbeskyttelse når de kommer fra fabrikken. Men den rustbeskyttelse, som kommer fra fabrikken, er ikke optimal i forhold til det danske klima. Derfor anbefaler vi hos Byens Bilsyn Silkeborg og Virklund, at du undervognsbehandler din bil – også selvom den er ny. Vi anbefaler at du får din bil undervognsbehandlet senest 48 måneder efter 1. registreringsdato, men jo før jo bedre. Der er nemlig flere fordele ved at få bilen undervognsbehandlet tidligt i dens levetid. Jo før bilen har fået rustbeskyttelse, jo længere tid har du gavn af den. Vi plejer at sige, at man skal se det som en investering i bilen, da det er med til at forlænge bilens levetid og sikrer en højere gensalgsværdi, hvis du en dag skal sælge bilen igen.

Jeg har købt en brugt bil – er det for sent at få den undervognsbehandlet?

Hvis du har købt en brugt bil anbefaler vi også, at du får den undervognsbehandlet og rustbeskyttet snarest muligt – også selvom bilen måske ikke tidligere har været behandlet. Ved at få din brugte bil rustbehandlet mindsker du på lang sigt udgifterne til rustrelaterede skader og forlænger bilens levetid og gensalgsværdi. Rustrelaterede skader kan være dyre. Disse kræver nemlig ofte reparation på bilen. 

Der er derfor mange gode grunde til at investere i en undervognsbehandling og rustbeskyttelse af din brugte bil. Det sikrer desuden også, at bilen bliver mere sikker at køre i.

Det danske klima er hårdt for din bil – også el og hybrid

Det danske klima er en af de helt store syndere, når det kommer til rust på din bil. Det er ikke kun benzin- og dieselbiler, som vil have gavn af en undervognsbehandling – det gør sig også gældende for både el- og hybridbiler. De forskellige dele på både el- og dieselbiler er lige så udsatte som på andre biler og ruster derfor lige så hurtigt. Hos PAVA Bilsyn Silkeborg og Virklund kan du få din el-, diesel- og hybridbil undervognsbehandlet og rustbeskyttet. Vi anvender de samme produkter af høj kvalitet til alle typer biler. PAVA har selv udarbejdet forskellige sprøjteskemaer for de enkelte modeller på markedet, så du får den originale PAVA-undervognsbehandling og rustbeskyttelse der er tilpasset lige præcis din bil.

Kan undervognsbehandling og rustbeskyttelse betale sig?

Det korte svar er ja. En af de helt store fordele ved at lade din bil undervognsbehandle og rustbeskytte er, at det ikke kun er bilens undervogn, vanger og stolper, der beskyttes. Vores behandling sikrer desuden ledninger, elektriske forbindelse, slanger og rør da disse forsegles og derfor fungerer langt bedre og mere sikkert end hvis din bil ikke havde fået en af vores behandlinger. Derudover bliver undervognens enkeltdele nemmere og hurtigere at skille ad, hvis de senere skal repareres.

Hvor tit skal min bil rustbehandles?

I runde tal plejer vi at sige hvert andet år. Det kan dog variere mellem bilmærker og modeller. Det er desuden afhængigt af den eller de garantiordninger, du har på din bil. Du er altid velkommen til at kontakte os hos enten PAVA Bilsyn Silkeborg eller Virklund, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om, hvad der passer bedst til dig og din bil.

Byens Bilsyn Silkeborg og Virklund – autoriserede PAVA centre

Alle PAVA medarbejdere er uddannede eksperter i undervognsbehandling og rustbeskyttelse. Hos PAVA Bilsyn Silkeborg og Virklund er dette ingen undtagelse. Vi er autoriserede PAVA centre og anvender altid de bedste produkter på markedet mod rust. Du kan derfor trygt og sikkert aflevere din bil på en af vores afdelinger. Når du vælger at undervognsbehandle din bil hos os er du sikret, at din bil får den bedste behandling af et erfarent og professionelt personale med årelang ekspertise på området.

Hvad koster en undervognsbehandling?

Du er altid velkommen til at ringe til en af vores afdelinger til en snak om, hvilken behandling der passer bedst til dig og din bil og derefter få en god pris. Prisen på en undervognsbehandling afhænger nemlig af flere ting såsom bilens alder, modellen og den overordnede stand på bilen. Hvor ofte du bør undervognsbehandle din bil afhænger ligeledes af flere ting. Som tommelfingerregel kan du regne med, at jo billigere bilen er, jo mindre rustbeskyttelse har den sandsynligvis fået fra fabrikkens side. Derfor vil en billigere bil ofte kræve en hyppigere grad af undervognsbehandling. Hvis du løbende beskytter din bil mod rust vil det kunne forlænge bilens levetid og salgsværdi. Se derfor undervognsbehandling og rustbeskyttelse som en investering i din bil.

Kan jeg selv udføre en undervognsbehandling?

Det korte svar er nej. En grundig undervognsbehandling kræver nemlig, at alle skærme og løse dele på bilen omhyggeligt afmonteres, således at bilen kan beskyttes ordenligt. Det kræver stor ekspertise og erfaring på området at gøre dette korrekt. Vi anbefaler derfor ikke, at du selv forsøger at undervognsbehandle din bil medmindre du har stort kendskab til bilen samt et udførligt sprøjteskema. Hos PAVA Bilsyn Silkeborg og Virklund sikrer de mange års erfaring med rustbeskyttelse og undervognsbehandling at både du og din bil får den bedste behandling.

Synligt god service

Hos PAVA Bilsyn Silkeborg og Virklund bestræber vi os på at gøre det nemmere for vores kunder at være bilejere i Danmark. Vi står hver dag klar til at hjælpe både dig og din bil med råd og vejledning samt udførsel af undervognsbehandling og rustbeskyttelse. 

Når vi har undervognsbehandlet din bil placerer vi et PAVA rudemærkat i nederste venstre hjørne af din forrude. På bagsiden angives datoen for den udførte behandling samt forslag til næste behandling. På den måde kan du nemt holde styr på, hvornår din bil sidst har fået en undervognsbehandling, samt hvornår din bil skal undervognsbehandles igen.

Efter endt behandling af din bil kan der ske udsivning af restprodukt fra hulrum, døre og klapper. Derfor forærer vi altid vores kunder et rensesæt, som de kan tage med hjem. 

Når vi undervognsbehandler din bil sørger vi desuden altid for at angive og informere om eventuelle fejl og skader, din bil måtte have i undervognen. Dermed har du altid det fulde overblik over din bils undervognsstatus.

Er du klar til at booke tid til en undervognsbehandling af din bil?

Garanti og Kontrol

PAVA giver dig og din bil Danmarks bedste og længste garanti på undervognsbehandlinger. Vi kalder det Levetidsgaranti, fordi garantien gælder og holder i hele bilens levetid. Biler som er blevet rustbeskyttet hos PAVA Bilsyn Silkeborg og Virklund behandles og kontrolleres i henhold til PAVA’s strenge kvalitetssystem.

Levetidsgaranti

Levetidsgaranti fra PAVA er Danmarks bedste og længste garanti mod rustgennemtæring. Garantien dækker hele din bils levetid og gælder både personbiler og gulpladebiler, der benyttes til privat transport.

PAVA tilbyder 3 Levetidsgarantier: Original+, Original og Special. Oprettelse af Levetidsgaranti er gratis ved første PAVA rustbehandling og koster herefter kr. 100,- inkl. moms i stempelafgifter ved de efterfølgende behandlinger. De nye levetidsgarantiregler er kun gældende for biler behandlet efter 1. juni 2016.

Varevognsgaranti

PAVA opretter en 12 års rustgaranti på varevogne og gulpladebiler op til 3500 kg. Varevognsgarantien kan kun oprettes og opretholdes, hvis flg. betingelser er overholdt:

Første PAVA rustbehandling skal ske inden 12 måneder fra 1. registreringsdato. Efterfølgende behandlinger skal ske inden for 24 måneder fra sidste behandlingsdato. Oprettelse af Varevognsgaranti er gratis ved første PAVA rustbehandling og koster herefter kr. 100,- inkl. moms i stempelafgifter ved de efterfølgende behandlinger.

Kvalitetskontrol

Kvalitetssikring er enormt vigtigt for os hos PAVA Bilsyn Silkeborg og Virklund. PAVA har flere kontrolordninger som sikrer, at vi leverer samme høje standard hver gang og i alle vores behandlinger:

  • Egenkontrol: PAVA har udviklet et online værktøj, hvor centrene, heriblandt PAVA Bilsyn Silkeborg og Virklund, skal registrere deres egenkontrol. Egenkontrollen sikrer at de behandlinger, der bliver udført, overholder PAVA’s generelle retningslinjer for rustbeskyttelse og alle lever op til samme høje standard.
  • Kvalitetskontrol: PAVA udtrækker tilfældige biler til stikprøver. Dette sker i samarbejde med vores uvildige samarbejdspartner Dansk Karosseri Teknik.
  • Dansk Karosseri Teknik: PAVA vil være de bedste i branchen. Derfor har PAVA indført strammere kontrolordninger på alle landets PAVA centre. PAVA har indgået et uvildigt samarbejde med Dansk Karosseri Teknik, herunder John Milton. I dette samarbejde vil både biler og centre, herunder PAVA Bilsyn Silkeborg og Virklund, indgå i kontrolordningen.

PAVA i forbindelse med bilens fabriksgaranti

Skulle der ske en rustgennemtæring af din bil, vil du som bilejer normalt være beskyttet af bilens fabriksgaranti i hele garantiperioden – også efter en PAVA rustbeskyttelse. I de tilfælde hvor en bilimportør afviser en ellers berettiget reklamation om rustgennemtæring med begrundelse i en udført PAVA rustbeskyttelse, dækker PAVA denne skade i henhold til fabrikkens garantibestemmelser indenfor garantiperioden. PAVA Garanti, i forbindelse med bilens egen fabriksgaranti, er gratis for dig som bilejer, gælder uanset tidspunkt for de forskellige rustbehandlinger og antallet af rustbehandlinger – og er således uafhængig af øvrige PAVA-garantiordninger.

Du kan læse mere om PAVA’s garantiordninger på nedenstående link:

https://pava.dk/viden-om-rustbeskyttelse/fabriksgaranti/

Booking af undervognsbehandling

Du kan til hver en tid booke tid til undervognsbehandling i begge vores afdelinger i Silkeborg og Virklund her på hjemmesiden eller ved at ringe til os. Er du i tvivl om noget i forbindelse med undervognsbehandling eller rustbeskyttelse? Ring eller kig forbi. Vi står klar til at hjælpe dig!

Find kontaktoplysninger og rutevejledning til vores centre hos PAVA Bilsyn Silkeborg og Virklund HER.

Undtagelser og disclaimer

Når vi opretter nye garantiordninger som Levetidsgaranti og Varevognsgaranti må bilen ikke have begyndende rustdannelser. Dog kan garantien oprettes med undtagelse af de berørte karosseridele.

Et PAVA Center kan også afvise eller indskrænke garantien på biler, der efter centerets mening er i en dårlig stand. Samtidig kan et PAVA Center anvise en behovstilpasset behandlingsform, hvis det skønnes nødvendigt. Ligeledes kan der stilles krav om montering af inderskærme, hvis de ikke findes i forvejen.